1994 | Sambacılar & Portakallar


Dünya Kupasını üç kez kaldıran Brezilya duraklama dönemine girmiş ve ABD’deki finallere 24 yıl aradan sonra yeniden “Dünya Şampiyonu” ünvanını kazanmak için gelmişti. Çeyrek finalde Romario ve Bebeto’lu Brezilya ile Koeman’lı, Bergkamp’lı Hollanda karşı karşıyaydı. EURO 88’de şampiyonluğa ulaşan Hollanda’da altın jenerasyon Dünya Kupası şampiyonluğu için son kozlarını oynuyordu.
İlk yarı golsüz geçerken Romario ve Bebeto işbirliği art arda golleri getirdi. Önce 53.dakikada  Romario ardından 63.dakikada Bebeto Hollanda filelerini havalandırdı.Yedek kulübesindeki gol sevincinde gencecik yüzüyle gelecekte fenomen olacağından habersiz Ronaldo da dikkat çekiyordu.
Futbolda 2-0’lık skora asla güvenilmemesi gerektiği gerçeği bu maçta bir kez daha ortaya çıktı. Bebeto’nun golünden sadece 1 dakika sonra Dennis Bergkamp’ın golü geldi ve Portakallar uykudan uyandı. Overmars’ın ortasında Aron Winter 76.dakikada Brezilya kalecisi Taffarel’i mağlup edince skora denge geldi. Hollandalılar yarı final kapısını araladığını düşünmeye başlamışken sambacılar soğukkanlılıkla maça ağırlığını koydu.


Bitime 9 dakika kala Branco’nun golü maçı Brezilya’nın 3-2 kazandığını ilan etti. Hollandalılar evine dönerken Brezilya bu zorlu virajı geçtikten sonra fazla zorlanmadı ve 24 yıl aradan sonra yeniden Dünya Kupası’nı kaldırmanın mutluluğunu yaşadı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Recep İvedik 5 - Türk Sporunun Resmi

Futbolun Politik Yüzü | El Saadi Kaddafi