Erotik Değil Politik Futbolcular


VOLKER IPPIG
St. Pauli’nin egzotik kalecisi. Medeni­yet bekçisi… Genç takımda oynarken, 1 Yıl Nikaragua’da kalıp, medeniyet çalışmalarına katıldı!
PAUL BREITNER
Alman sol bek! Arjantin’deki diktayı protesto edip Batı Almanya’nın 1978 Dünya Kupası kadrosuna katılmadı!
LILIAN THURAM
2005 yılında Fransa Cumhur­başkanı Nicolas Sarkozy’nin, ‘ayaktakımı’ dediği göçmenleri 6 Eylül 2006’da Paris’te oynanan Fransa - İtalya maçına davet etti!
OLEGUER PRESAS
Katalan futbolcu, en verim­li döneminde İspanya Milli takımından aldığı daveti “ben o formayı giymem” diyecek kadar davasına sadık bir savaşçı!
JAVIER ZANETTI
O küreselleşme karşıtı, kültürel farklılıklarla zenginleşen bir dünyaya inandığını söyleyen Zanetti, Meksika’daki Zapatistalara yardım ettiği biliniyor.
SÓCRATES
“Corinthians Demokrasisi”nin baş ak­törlerinden olan Brezilyalı orta saha oyuncusu. Brezilya’daki demokrasi ateşini yakanların öncü ismi!
  

METİN KURT
Futbolumuzun Spartacus’ü. Hem aktif spor hayatı zamanında hem de futbolu bırak­tıktan sonra, sporun, ülkenin sorunlarıyla uğraşan yeşil sahalarımızın en aydın yüzü. “Futbol borsada değil arsada güzeldir” sözüyle bize de yol gösteren güzel insan.
ALFONSINHO
Afonso Celso Garcia Reis, Brezily­alı oyun kurucu. Futbolcuların köle olmadığını söyleyip, serbest transfer hakkı için 1971’de, Brezilya’daki dikta rejimi hüküm sürerken, kazan kaldırdı!
CARLOS CASZELY
Şilili forvet. Pinochet dik­tasının dik kafalı asisi. Futbol dünyasındaki en büyük “anarşik!” olarak gösterilen isim; Carlos Caszely, ülkesi Şili’de diktatör Augusto Pino­chet’e karşı yaptığı muhalefet ile bilinir.
RACHID MEKHLOUFI
Cezairli futbolcu. Rachid, Cezair’de yapılan katliamları hatırlıyordu. Ve yapabileceği en iyi işi yapıp zulme karşı futbol oynamayı seçti. Rachid futbolu bir propaganda aracı olarak kullandı ve arkadaşları da bu yolda onun arkasında durdular.
MAHMOUD SARSAK
Filistinli forvet. O yeteneklerinin be­delini tutsak olmakla, özgürlüğün be­delini geleceğinde vazgeçerek ödedi. O Filistin’in insan suretine bürünmüş hali. Hem insanlık tarihine hem de futbol tarihine adı not edilmeli.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Recep İvedik 5 - Türk Sporunun Resmi

Futbolun Politik Yüzü | El Saadi Kaddafi