Trabzon Belediye Başkanı’nın Açıklamaları Üzerine Kamuoyuna Duyurulur!


Bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Trabzonspor için yapımına devam eden Akyazı bölgesindeki spor kompleksinin ismi ile ilgili başlattığı çalışmayı ibret, hayret ve öfkeyle öğrendik.
Şöyle diyor Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı
“Bu işin yapanı da yaptıranı da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Orada yapılmakta olan sadece stadyum değildir. O bölge diğer spor tesislerinin de yapılmakta olduğu bir spor kompleksidir. Bu işlerin toplam maliyeti 280 milyon TL'dir. Bu nedenlerden ötürü bu spor kompleksine "Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi" isminin verilmesini öneriyorum.”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Trabzonspor’un köklerinden bihabermişçesine, Trabzonspor’un gerçeklerinden uzakmışçasına, yeni yapılan kompleksin adının bir siyasiye verilmesini teklif etmiştir!
Trabzonspor’un tarihinde hiçbir siyasi, hiçbir zaman Trabzonspor’un üstüne çıkmamıştır. Trabzonspor’un tarihinde hiçbir belediye Başkanı aynı zamanda da Trabzonspor Başkanı olmamıştır. Trabzon’un tarihinde hiçbir Belediye Başkanı da Trabzonspor Başkanı kadar önemli olmamıştır.
İyi okuyun! İyi düşünün!
Dün ve bugün Trabzon şehri konuşuluyor ve önemseniyorsa, Trabzon Belediye Başkanı’nın konuşmaları hem yerel hem ulusal bazında haber geçiliyorsa ve evet hava durumlarında Trabzon şehrinin adı geçiyorsa bunu sağlayan Trabzon şehrinin kadim kültür kökleri ve Trabzonspordur!
Trabzon şehri önemliyse siyasetçilerin,  bürokratların ve belediye başkanlarının sayesinde önemli değildir.
Trabzon şehri önemliyse sanatçılarının, kültürel kökeninin ve Trabzonspor’un sayesindedir…
Trabzonspor Hüseyin Avni Aker’lerin, Şamil Ekinci’lerin, Cemil Usta’ların, Şenol Güneş’lerin ve yol arkadaşlarının sayesinde yol almıştır ve Trabzonspor bir şölene dönüşmüşse, Kazım Koyuncu’ların notalarında bir şölene dönüşmüştür.  Trabzonspor varsa Trabzonsporluların sayesinde vardır, var olmuştur ve var olacaktır.
Hal böyle iken Trabzonspor’un isminin bir siyasi reklama konu olması düşünülemez. Şehrin siyasileri ve bürokratları bir sonraki koltuk taleplerini düşlerlerken, Trabzonspor’u bu amaçlarına alet edemezler.
Trabzonsporlu çocuklar,  7. Cumhurbaşkanının, 55. Başbakan’ın kim olduğunu bilmezler ama Şenol Güneş’i, Dozer Cemil’i unutmazlar! Trabzonsporlu çocuklar Kazım Koyuncu’nun formalı fotoğrafını gördüklerinde Kazım’ın ne anlattığını anlarlar, Trabzonsporlu çocuklar Kırşehirli başkan Şamil Ekinci’nin büyük Trabzonspor’u kuran büyük başkan olduğunu bilirler!
Trabzonspor’un stadının halihazırda bir ismi vardır. Hüseyin Avni Aker. Hüseyin Avni Aker ismi Türkiye’de bir sporcu ve öğretmenin isminin verildiği ilk ve tek stattır! Hüseyin Avni Aker uğraşlarını ve çabalarını Trabzon şehri, Spor ve Trabzonspor için vermiştir.
Trabzonspor’un isminin geçtiği bir konu üzerine “çalışma” yapacaksanız, Trabzonspor’un tarihini ve anlamını bilmek zorundasınız! Bilmiyorsanız, öğrenmek zorundasınız!

Trabzonspor yeni stadyumuna da bir isim düşünecekse, bu isim Trabzonspor değerleri üzerine olmalıdır! Trabzonspor’u var edenler olmalıdır! Trabzonluların değil Trabzonsporluların özümseyeceği bir isim olmalıdır
Buradan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sesleniyoruz
Çekin ellerinizi tertemiz sevdamızdan.
Şike sürecinde dik duramamış, koltuk sevdanız, Trabzonsporluluğunuza ağır basmış kişiler olarak bir kez bile Trabzonspor'un hakkını savunmamış sizler, böylesi bir konuda nasıl olur daTrabzonspor üzerinde söz sahibi olduğunuzu düşünme gafletinde bulunursunuz!

Unutmayın!
Seçilmişler kendilerini halktan üstün görmeye başladığı an, adaletsizlik baş gösterecektir ve adaletsizlik, huzursuzluğa ve kargaşaya yol açacaktır!
Trabzonspor, Trabzonsporlularındır!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Recep İvedik 5 - Türk Sporunun Resmi

Futbolun Politik Yüzü | El Saadi Kaddafi