Trabzonspor Tribünlerinden Unutulmaz Pankartlar


Bazı pankartlar, o denli benzersiz bir etki bırakır ki, insanda söylenecek başka söz kalmadığı duygusu uyandırır. Bu yazımızda Trabzonspor’un son 3 yıllık “hızlı” ve “çetin” tarihine ışık tutan köşebaşı pankartları hatırlayacağız.
26 Ağustos 2010
Tüm dünyanın bildiği bir slogandır “You will never walk alone – Asla yalnız yürümeyeceksin”  Liverpool taraftarı ile bütünleşmiş, Liverpool deyince akla ilk o gelmiştir. 2010 yılı Ağustos ayında Trabzon’da müthiş yağmurlu bir günde oynanan Trabzonspor – Liverpool maçında damga vuran pankart ise “You are alone here – Burada yalnızsın” olmuştu. Pankart hem muhteşem maçın büyük bir keyifle başlamasına neden oldu hem de yıllar geçse bile unutulmayacak bir pankart olarak hafızalara kazındı.



12 Aralık 2010
2010-2011 sezonu. İstanbul Olimpiyat Stadı. Trabzonspor – İBB deplasmanında ama tribünlerde 60.000’den fazla Trabzonsporlu. Zekaları, pankartları ve organizasyonları ile gündemden düşmeyen İBB taraftar grubu, Bozbaykuşların pankartları ise hem eğlendirici hem gururlandırıcıydı.





1 Mayıs 2011
Yine 2010-2011 sezonu Trabzonspor – Fenerbahçe ile amansız bir yarış içinde. Trabzonsporlu tribünler bu yarışını adil olmadığını düşünüyorlar. Henüz 3 Temmuz olmamış, tapeler ortalığa dökülmemiş, başkan ve oyuncular tutuklanmamış, UEFA devreye girmemiş. Ama her şey ortada.

30 Ağustos 2012
 Türkiye’de Şike serbest mi? Soru işaretleri eşliğinde büyük bir öfkenin soru işareti bu.  Trabzonspor – Videoton maçında açılan bu pankart, Trabzonsporluların sesinin Türkiye dışında, Avrupa’da da ses getirmesine neden oldu. Zira oynanan maç bir Avrupa maçıydı ve Dünya üzerinde milyonlarca kişinin izlediği bir platformdu. UEFA’nın cevabı ise tam 10 ay sonra geldi


16 Aralık 2012
Atatürk Olimpiyat Stadı her ne kadar deplasman sayılsa da Trabzonspor’un evi gibidir. Şike süreci sonrası gelmeyen adalete ve gelmeyen adaletin sorumlularına tokat gibi bir pankart ile cevap vermiştir Trabzonsporlular. Bu pankart büyük infial yaratarak, gündemin en çok konuşulan konularından birisi olmuştur.


19 Şubat 2015
Vira, Trabzonspor-Napoli maçı öncesi, Trabzonsporlu futbolculara mesaj veriyor. "Kazan ve Unutulmaz Ol"


Şimdi sıkı durun
Özellikle “Şike süreci ile ilgili pankart asmak” artık Trabzon Valiliği ve Trabzon emniyet Müdürlüğü ortaklığı ile yasaklanmış durumda. Bu tür bir girişim yasak kapsamında ve “suç” kategorisinde. Trabzonsporlular, kendi stadyumlarında, kendi mülki amirleri tarafından büyük bir sansüre tabi tutuluyorlar. Birileri “aman bazıları kızmasın” korkusuyla, Trabzonsporluların hak arama platformlarının en göz önünde olan alanı kapatmak arzusunda ama artık mızraklar (!) çuvala sığmıyor.

Özel pankart


Tüm Zamanların Pankartı 



Güncelleme : 18 Mart 2017
Trabzonspor yeni yuvası Akyazı Medical Park Arena'da Galatasaray ile karşılaşıyor. Ve Trabzonspor tarihinin en büyük koreografisine imza atılıyor. Mesaj net. "DİK OYNA"


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Recep İvedik 5 - Türk Sporunun Resmi

Futbolun Politik Yüzü | El Saadi Kaddafi